Core Stability Training 2020-02-05T10:21:58+00:00
Loading...

Waarom Core Stability Training?

De meeste van ons hebben een zittend beroep veelal achter een computer. Dit is de hoofdoorzaak van een ongewenste lichaamshouding met als gevolg nek en rugklachten, RSI etc. Een sterkere core betekent een betere houding en minder klachten

iCore

Ontwikkel een gezonde lichaamshouding

Bij de iCore training maken we onder andere gebruik van de Swiss Ball. De bal beweegt niet uit zichzelf, maar versterkt jouw bewegingen. Dit veroorzaakt disbalans en daar maken we gebruik van. Je wordt snel sterker. Niet omdat je een enorme hoeveelheid spieren opbouwt, maar omdat je spieren leren samenwerken dit noemen we intermusculaire coördinatie. In tegenstelling tot geïsoleerd trainen, zoals bijvoorbeeld op de sportschool.

Lees hier meer over

Heart Core

Combinatie van kracht, ademhaling, flexibiliteit en uithoudingsvermogen

Op zoek naar een sport om je conditie en houding te verbeteren? Of naar een trainingsmogelijkheid naast je andere sporten? Heart Core is een nieuwe manier van trainen waarbij kracht, ademhaling, flexibiliteit en uithoudingsvermogen gecombineerd worden. Alles uitgaande van een sterk opgebouwde core, essentieel voor iedereen die gezond wil sporten en bewegen. We trainen met een kettlebell, fysiobal of je eigen lichaamsgewicht in combinatie met ademhalingstechnieken.

Lees hier meer over