Loading...
Budo Self Defence 2018-12-13T20:44:47+00:00

Budo Self Defence

bij iMoves

Moderne Japanse vechtsport

Budo is de verzamelnaam voor alle Japanse vechtsporten. Andere voorbeelden van Budo zijn Jiu Jitsu, Karate, Judo, en Aikido, Aikibudo. Omdat al deze vormen tot dezelfde ‘familie’ behoren zijn er veel overeenkomsten. De Budo Self Defence maakt gebruik van verschillende elementen uit deze ‘familie’ waarbij het uitgangspunt steeds de effectiviteit is van de handeling. Budo Self Defence is aangepast aan deze tijd en daarmee zeer doeltreffend.

Budo Self Defence is een moderne vechtsport, die zijn oorsprong vind in de eeuwenoude tradities van de Japanse Samurai. Het is een bijzondere vorm van zelfverdediging waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de kracht van de tegenstander. Budo is een vorm van verdedigen die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht welk niveau of lichamelijk kunnen. De doelmatigheid zit in de techniek, niet in de kracht.

Voor iedereen geschikt

Maak gebruik van de kracht van de tegenstander

Doordat je gebruik maakt van de kracht van de tegenstander, hoef je niet groot of sterk te zijn om een aanvaller de baas te kunnen zijn. Het doel is de aanvaller uit balans te brengen, de aanval de pareren waarna je in staat bent jezelf in veiligheid te brengen. Zoals alle andere lessen bij iMoves is de sfeer ontspannen en zijn de lessen vooral gewoon leuk.

Plezier in het samen bewegen en respect voor elkaar vormen de basisingrediënten van iedere Budo Self Defence les. Blessures zijn dan ook een uitzondering.

Docent: Erik Verhagen

Erik Verhagen is leraar lichamelijk opvoeding, 2de Dan Judo, 2de Dan Jiu Jitsu en 4deDan Aikibudo. In zijn vrije tijd verdiept Erik zich ook nog in andere Martial Arts en gebruikt ook daar technieken uit in zijn lessen. Deze technieken moeten vooral werken volgens Erik.

Tijdens de lessen beoefenen we mogelijke situaties en verschillende verdedigingstechnieken. De toepasbaarheid in het dagelijks leven en reële omstandigheden, staan voorop. De lessen van Erik zijn voor iedereen toegankelijk en vooral erg leuk.